QUEENIE ljuslykta, Vit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Bomull Satin Randigt Påslakan & Örngott 200x200/80x80

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Multi-function Digital LCD Hygrometer Thermometer 8015A
vidaXL Rullgardin randig grå 60 x 100 cm transparent

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL 2 Skira gardiner i lin-design med hällor 135 x 245 cm vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt vidaXL Påslakanset 2 delar 140x220/60x70 cm orangerutigt
Nature Överdrag till trädgårdsdynor PE 150x75x75 cm 6031607

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Kattunge Kuddfodral 40x40cm Vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - Small moments Big memories No.6 40x50cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Lykta stående Löjtnant - guldbrunGrenuttag 3 m - Jordad Kontaktvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Batteridriven girlang 2,5m grön för utomhusbruk med timer
vidaXL Sängbord i massivt återvunnet trä 48x35x64 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Svävande hylla glas 40x20 cm 8 mm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. vidaXL Prydnadskuddar för trädgården 2 st 60x40 cm randiga äppel
vidaXL Dörrmatta kokosfiber 17 mm 80x100 cm svart
vidaXL Kuddöverdrag 4 st linne-design 50x50 cm vit

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Pallar 2 st stapelbara metall rödPoster - Röd heart love 30x40cmPoster - Berg marmor och rosa 70x100cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - This kitchen is for dancing No.5 21x30cm
vidaXL Ventiltätningstång kit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenvidaXL Stängsel 10x1,0 m, 7,6x6,3cm maska anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Barstolar snurrbara 2 st konstläder 40x47x105 cm svart