Candy


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Karosserireparationssats 7 delar

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Superdry Skjorta, Bordeaux
vidaXL Hörnhylla med förkromade hyllkonsoler glas genomskinlig 2

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Påslakanset i bomullssatin 3 delar 200x200/80x80 cm vinrö Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Justin bieber No.1 70x100cm
Brüder Mannesmann Grensax grön 63220

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster A4 21x30cm Best Day Vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - I love Music A3 30x40cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Batman nanananana 70x100cmPoster - Röd heart I love you 21x30cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Sverge - kuvert
vidaXL Påslakanset 3 delar 200x220/60x70 cm lilarutigt

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Nätstaket 0,8x15 m grönt komplett inkl. stolpar

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Portrait of the Artist,Gerard Ter Borch,61x42.5cm
Poster Karta Planeter format, 40x50cm
Låg energi tyst köksfläkt 125mm vit fuktighetssensor badrum

På tisdagen godkände ministerrådetPoster - Woman in vit and grå royal init 70x100cmPowerhand Arbetslampa laddbar micro-USB Li-ion svart SIN-100.102200 stk. 230x340 mm (G7) VIT BUBBELKUVERT- VADDERADE KUVERT den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
200 stk.180x265 mm (D4) BRUN BUBBELKUVERT- VADDERADE KUVERT
vidaXL Styrstag verktyg 35mm till 45mm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSealskin Tvålpump Acero vit 361730210 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Ballonger - dia. 23 cm - Rosa - Runda - 10 st