Facing Right,Vincent Van Gogh, 37x45cm Weaver ulmfmr18352-Canvastavlor

Gripsholms Kit med handdukar och duschhanddukar

Välj region för att få mer information från 1177.se

Välj region för att få mer information från 1177.se
karta

Dammsugarpåsar Rowenta Swingo
Tripod SMD-LED light SL DN 2806 S IP54 3m kabel

Dammsugarpåsar Volta Berry UBE 3415

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Dammsugarpåsar Bosch SportlineRanex Tak/Vägglampa E27 IP44 (5000.314)HQ LED-lampa GU10 MR16 3x 1 W varmvit (L-GU10-05) sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Champion Dammpåsar Samsung 5st
The kitchen is the heart, 45x60 cm
Pure Bäddset 4872-M LEOPARD 135x200 cm svart

Dammsugarpåsar Hugin Coromell HN 1420

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Poster - Röd woman 21x30cmPoster - Do more of what makes you happy No.5 40x50cm Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Wooden Serving Choping Rectangular Board with Circular RecessDeltaco oskärmat vägguttag, infällt, 2xRJ45, Cat6, vit (VR-127) eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Dammsugarpåsar Electrolux Z 303
Rubber Wood Footed Fruit Bowl

Dammsugarpåsar Electrolux Z 302

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Batteridriven tomtelykta i plåt 27cm vit

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Electrolux HEPA filter EFH108W H13 (9001660415)Poster - LOVE svart fade in 21x30cmCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.HQ Dammsugarpåse Vorwerk 135 136 Kobold (W7-50502/HQN)Whistling KettlePoster - Ananas Rainbow No.4 21x30cm

Läs mer...
C.K. Skruvmejsel set (T4741SESD)
Poster - Keep Smile 40x50cm

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. 3D-Tavla - 50-tals bilarWine glas - World Wine ExpBallongpinnar, L: 40 cm, dia. 3,7 cm, 10st.
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättSerie LED nät 180 ljus 3x3m svart kabel multiGångljus solcellsbelysning med öppet glas 52cmPoster - Städer No.19 A3 30x40cm att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Dra-upp-plastgran med guld dekorationer 185cm 150 LED

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Poster - A smile is the prettiest no.11 40x50cm
Karta över Lidingö, Uppland

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Vattenbesparande kökshandtag kranar m24 man 24 mm

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotTVÅLPUMP GLÄNSA MED GULD-2 TEXTKudde BALOO4 bäddset 200x135 cm bomull 2-delars blå ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Poster Häradskär sjökort, 50x70 cm
Poster båt söderhavet, 50x70 cm
Poster torr mark efter regn, 50x70 cm
Poster Illustration ansikte, 50x70 cm

Viktigt!

Poster affärsgata USA 1950-talet, 50x70 cm
Poster militär från amerikanska inbördeskriget, 50x50 cm
Americas Cup båtarna Constitution & Columbia 40x50 cm

Kontakt

Poster Rusty car, 100x125cm

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Warmies - Enhörning - Mini
Fiskars Skärschablon - Stjärnor

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Fiskars SureCut extraknivar - Passar art nr: 4560 - 2 st
Elastiskt snodd, 25m, svart

Stöd FARR!

Rose Gold Pineapple

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Shakerset Rostfritt