vidaXL Mörkläggningsgardiner st med öljetter 135x175 cm svart 2 ulmfmr15852-Gardiner & Tillbehör

Med ram The Solns of Edward IV,Paul Delaroche,61x51cm

Välj region för att få mer information från 1177.se

Välj region för att få mer information från 1177.se
karta

Poster - Always kiss me goodnight No.3 40x50cm
Med ram St Barnabas Altarpiece,Sandro Botticelli,60x50cm

vidaXL Balkongskärm oxfordtyg 75x600 cm randig grå

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,A Woman Bathing,REMBRANDT Harmenszoon van Rijn,61.8x47cmPoster - You can go your own way No.2 21x30cmRainy Season in the Tropics,Fröderic E.Church,60x40cm sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Skrivbok Arlöv
Poster - Jag älskar dig med hjärta No.19 40x50cm
Madonna of the Rose Garden or Madonna,Sandro Botticelli,80x40cm

vidaXL Solsegel Oxfordtyg trekantigt 3,6x3,6x3,6 m terrakotta

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.St Catherine,Dante Gabriel Rossetti,34.3x24.1cmSkrivbok Genua Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Cows,Gul,Röd Grön,Franz Marc,60x40cmPoster - COCO Marmor No.9 21x30cm eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Ubbink Fontänpump Xtra 900 1351950
Hasje van Cleyburgh,REMBRANDT Harmenszoon van Rijn,50x40cm

Nature Överdrag för trädgårdsmöbler 200x200x70 cm grå PE 6031610

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Menippus,Diego Velazquez,80x40cm

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Poster - Bergkristall 21x30cmChancellor Seguier at the Entry of Louis,LE BRUN Charles,60x50cmCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Phidias Showing the Frieze of,Alma-Tadema Sir Lawrence,60x40cmLaura Alma-Tadema,Alma-Tadema Sir Lawrence,61.5x39.5cm150x150mm väggventilationsgrillskydd mot insekter netto 100mm

Läs mer...
Vanitas Allegory,Bernardo Strozzi,50x40cm
Peasant Family,Pavel Filonov,60x40cm

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. John guest jg speedfit 5x vitt kollettlåssklämma 22mmCarousing Couple,LEYSTER Judith,68x54cmVitt toalettavloppsspänningsrör 110mm 22 graders armbåge
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rätt6-lags trädgårdsslangslangslang 60m längd 1/2 "diameterA Convalescent,James Tissot,50x40cmVattenmätare spänningsavlastning konsolhållare enhet 1/2 " att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Skrivbok Hjortron

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Conversation in a Park,Thomas Gainsborough,73x68cm
vidaXL Fyrkantigt handfat i keramik med kranhål vit

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Good Morning Bäddset 5581-P JENNA 140x200/220 cm flerfärgat

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotPoster - Kanel stång No.4 40x50cmPoster - Water Heart 21x30cmWoman with a Straw Hat,Pierre Renoir,50.2x61cm ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Skrivbok Östhammar
108 FILT-FJÄRILAR I HÄRLIGA FÄRGER 6 OLIKA FÄRGER
Portrait of a Patient in Saint-Paul Hospital,Vincent Van Gogh

Viktigt!

The Seine with the Pont de la Grande Jatte,Vincent Van Gogh,32x4
Good Morning Bäddset 5097-A FUN 140x200/220 cm flerfärgat
Poster - Världskarta No.18 30x40cm

Kontakt

Philips Hue Millskin spot Ru m.fjärr V

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Bridge in the Rain,Vincent Van Gogh,73x54cm
Einhell Häftklammer 13 mm 3000 st

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Poster - Kanin svartvit 21x30cm
Dammsugarpåsar Fasett EVC-209

Stöd FARR!

Retro Edison LED lampa med rosa ljus

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Dammsugarpåsar Eureka Eureka (Centraldammsugare)