(Kan du ta en Hint) Hint ulmfmr5852-Leksaker

Race/NOR Zoom

Välj region för att få mer information från 1177.se

Välj region för att få mer information från 1177.se
karta

Bliz Active Velo XT Smallface Turquoise
Casall Tube Roll

Skosnören - Sport Oval

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Hörselkåpor ZEKLER 402H4Living Matta Konstfäll 60 x 180 cmVäggdekor - Bird House sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Fisher-Price, Shimmer and Shine, Spegel
Lemmings Mjukisfigur med ljud
4Living Bäddset - Påslakanset 150x210 Vit spets

Skosnören - Stylish sneaker mönstrade 130cm, Army rosa

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Trådlös LED Lampa med RörelsesensorL.O.L. Surprise! LOL 4Shore Handduk Badlakan 100% Bomull Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Danspil, ÅsnespeletEgmont, Bamse 4 i rad eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Tunna runda vaxade 2.0 Vinröd
Handgjorda Pop-Up Julkort

Skosnören - Stylish sneaker 130cm, Grön

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Philips Avent Babyvakt SCD501

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Poster A3 30x42cm Watercolor LipsLjusslinga med batterilåda – AuroraCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.BrandvarnarePoster A4 21x30cm ABCTavla Blad metall grå 50x70 cm

Läs mer...
Poster A4 21x30cm Norrköping
Värmeljushållare Buddha

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Julgranskula Röd ElisabethJulgranskula Grön TobiasIhopvikbar Korg, Queen Anne, Sweden
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättJamie Oliver Terrakotta Tallrik Blått Stål 34 cmJulgranskula Röd AnnaJulgranskula Röd Sara att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Affisch Poster Labrador Hund Hundras Målning 33x48

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
LED-strålkastare, 10W 4500K, Svart
Julgranskula Rosa Robin

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Batteri Makita 10.8V Li-Ion 1500mAh BL1013 194550-6 194551-4

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotPoster - Glassar No.4 30x40cmPoster - Marmor elefant No.2 30x40cm500 st Fraktetikett 2st på A4-ark med kvittodel, laser, STE ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Ljusslinga med 10 LED lampor i plast 12m, RGB färg
Poster - XOXO 40x50cm
Poster - Målade tuppar A4 21x30
Poster - Grön växt A3 30x40cm

Viktigt!

  Kan du göra en charad där du ska efterlikna ett bageri? Kan du nynna en känd låt? Kan du få dina vänner att gissa på en tv-serie utan att använda vissa ord? Kan du rita en speciell djurart? Alla dessa kunskaper kommer att komma väl till användning under spelets gång. Du ska få dina lagkamrater att gissa vad det är du försöker förmedla. Spelarna kommunicerar genom att prata, sjunga, nynna, rita och genom charader. Se dock till att vara snabb eftersom du bara har 90 sekunder på dig per HINT. Lycka till!  Nominerat till årets vuxenspel 2015! 

  • Rekommenderas från 15 år.
  • Antal spelare: 4+ 
 • Platta Poly 9.0 120cm Stark Röd

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Silicone Halkskydd För Mattor (Set of 4)

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Tomte Textil Röd/Vit 84 cm...

  Ljusmanschetter 4st

Poster - Humla & fjäril A4 21x30cm
Poster - SAVE WATER DRINK CHAMPAGNE no.7 21x30cm
Nexa AN-180 Plug-in Mottagare På/Av Z-wave

Kontakt

Koppel/ handukshållare - 3 kroks Irländsk Setter

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Poster - Lejon Namibia 40x50cm
Poster - Lejon Namibia 21x30cm

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Poster Fjäril - Hamadryas amphinome A4 21x30 cm
Poster Fjäril - Segelfjäril A3 30x40 cm

Stöd FARR!

Primal Elements Icon Candle Christmas Tree Vintage

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Sagaform Oval oak ostkniv 21 cm