Soya - Safie 1, Blå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Skrivbok Öregrund

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Miffy Stor Rosa Gosedjur
Three Bathers,Franz Marc,58x54.5cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - Flamingo 50x70cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Zebra Rainbow 70x100cm
Poster - COCO Marmor No.5 70x100cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Bob Marley No.6 21x30cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DELTACO vägguttag med separat USB, 1xCEE 7/4, 1xUSB typ A ho, vi

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Reading,Edouard Manet,60.5x73cmPoster - Jag älskar dig alla språk 30x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Lupin Noble Maiden 15 frö
Poster - Ciao Bella No.5 70x100cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Ciao Bella No.4 21x30cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Pope Paul III,Cardinal Alessandro Farnese and,Titian,60x50cm
Hushållspappershållare med skinnknopp
Stories of Lucretia,Sandro Botticelli,80x40cm

På tisdagen godkände ministerrådetMässing vattenrör manlig armbåge adapter kontakt 1 "Homer and His Guide,Adolphe William Bouguereau,60x40cmKarta över Hallstahammar, Västmanland den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Summer,Peter Paul Rubens,60x40cm
St Cecilia,Nicolas Poussin,50x40cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTallrik Cadix anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Sealskin Toalettborste med hållare Acero svart 361730519