Väggdekor väggord väggtext Fjärilar


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Bäddset 3 delar 200x220/80x80 cm kafferutigt

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
QUEENIE ljuslykta, Vit
vidaXL Kudde 2 st velour 40x60 cm naturvit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenThe Awakening of Adonis,John William Waterhouse,80x40cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt 43 Staty aluminium antik brons 990:-
20x16x20mm pex kompressionsbeslag tee

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
True North, Vattna Gummistövel, Dam, Fuchsia - Comb

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Kattunge Kuddfodral 40x40cm Vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Still Life,Jean Ranc,50x40cmProvencher s Mill at Moret,Alfröd Sisley,54x73cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Small moments Big memories No.6 40x50cm
Veronika Örngott Hjärta

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Jutematta med latexundersida 120x180 cm röd

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. vidaXL Shaggy-matta 140x200 cm svart
Karta över Västerås, Västmanland
A Game of Billiards,Louis-Leopold Boilly,50x40cm

På tisdagen godkände ministerrådetPoster PotatisThe Blå Vase,Paul Cezanne,61x50cmSquare in Argenteuil,Alfröd Sisley,46.5x66cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Väggord - Family
Köksblandare med förlängd lättvridbar spets, rörlighet

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKruka Krona 64 cm - Stor - antikgrå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Dörrmatta kokosfiber 17 mm 80x100 cm svart